Weekjesafari
Image default
Society / Holidays

Belangrijke plaatsen om te controleren binnenshuis

Het is verstandig somtijds de woning te controleren op gebreken of mankementen. Een kleine imperfectie dat voor lange tijd buiten beschouwing wordt gelaten, kan in korte tijd leiden tot grotere problemen. Zo zal een onaangename isolatie kunnen resulteren in schimmelplekken op muren of rondom de kozijnen.

Gelukkig zijn er veel bedrijven die klaarstaan zowel kleine als grote klussen aan te nemen en aandachtig te verhelpen. Het is geen tijdsverspilling af en toe het huis te onderzoeken op plekken waar mogelijk onderhoud nodig is, waarbij sommige plekken zwaarwegend zijn.

Dak

Extreme weersomstandigheden kunnen onbewust grote invloed uitoefenen op de staat van het dak. Een gebrek aan het dak kan leiden tot daklekkage, dat grote gevolgen kan hebben voor de waarde van het huis. Hierdoor is het erg belangrijk snel op te treden bij sprake van schade aan het dak. Vele instanties zullen helpen het dak te renoveren. In veel gevallen is het mogelijk een gratis dakinspectie plaats te laten vinden, om zeker te zijn dat het dak in goede staat verkeerd.

Leidingen

In leidingwater bevinden zich kalkvormige bestandsdelen; ionen. Het gehalte van deze ionen wordt gemeten aan de hand van de waterhardheid. In de leidingen zal het kalk zich gedurende de jaren opstapelen, waardoor de stroming in de leidingen afgeremd wordt. Hierdoor zullen de stookkosten ook toenemen, die zullen zorgen voor hogere energiekosten. Hard water is gelukkig op gemakkelijke wijze te verhelpen. Zo is het mogelijk een waterontharder aan te schaffen; een klein object dat om de leiding wordt geschroefd, dat het kalk zal verwijderen uit de leiding.

Kozijnen

Kozijnen zijn belangrijke onderdelen gezien de isolatie van het huis. Kozijnen en buitendeuren zijn grote boosdoeners als het gaat om verlies van de warmte binnenshuis. Bij de beschikking over isolerende kozijnen en deuren zal dit probleem verholpen worden en zal de warmte geen uitweg naar buiten vinden. Het is belangrijk aandachtig te kijken naar de U-waarde van kozijnen en deuren. Hierbij geldt: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

http://economy.nl