Weekjesafari
Image default
Society / Holidays

Grote vissen

Enorme vissen in het park

Loop je lekker in het park, zie je een visser een enorme vis vangen! Vol verbazing sta je te kijken hoe zo’n grote vis in dat water kan zwemmen. Dat zou je ook wel eens willen proberen! Echter geen idee hoe te beginnen? Hopelijk kunnen we je met deze blog op weg helpen. 

 

Vangen van grote vis

Zo’n grote vis is waarschijnlijk brasem of karper. Deze grote vissen kan je niet met elke hengel vangen. De vis zal door z’n grote kracht al snel de lijn breken, waardoor die een tijdje rondzwemt met een haak in z’n bek. Dat moeten we voorkomen! Een werphengel is de enige soort hengel, waarmee je deze grote vissen kan vangen. Bij voorkeur een karperhengel die voldoende sterk is. Voor een paar tientjes heb je al zo’n hengel. Op deze hengel zit een vismolen met vislijn. De molen kan extra lijn geven wanneer de vis hard aan de lijn trekt. De zogenaamde slip op de molen geeft dan gecontroleerd extra lijn. Hierdoor zal de lijn niet breken en kan je de vis uitputten, waarna je hem veilig kant vangen in een schepnet. 

 

Lokken van grote vissen

Er zijn natuurlijk niet zoveel grote vissen op een water ten opzichte van kleine voorntjes en baarzen. Om toch zo’n grote vis tegen te komen helpt het enorm te weten waar deze grote vissen eten. Zij eten vaak in de buurt van rietkragen en lelievelden, omdat hier kleine slakjes, kreeftjes, mosseltjes en insecten leven. Ook kan je de grote vissen verwachten bij plaatsen waar geregeld voer in het water gaat. Is er bijvoorbeeld een brug waar de eendjes regelmatig gevoerd worden, kan je op je vingers tellen dat daar één of meerdere grote vissen rondhangen om mee te genieten van het festijn. Mocht zo’n plek ontbreken kan je ook zelf zo’n plek maken. Zeker als je elke dag lekker wandelt of de hond uitlaat kan je steeds een beetje voer meenemen en op dezelfde plek in het water gooien. De brasem en karpers gaan deze plekken al snel herkennen, als een plek waar een makkelijke maal gehaald kan worden. Ideaal om hier een dobber met wat aas te laten zakken. Nu is het enkel wachten, genietend van de natuur, op een gevecht met zo’n monstervis. Succes!

 

https://www.sportvisgigant.nl/

Gerelateerde artikelen

Onderhoudsbeurt woning

Zon en de rimpels

Het perfecte huwelijkscadeau