Weekjesafari
Image default
Society / Holidays

Van welke dieren kan je leer maken?

Het gebruik van leer gaat al miljoenen jaren terug. De oermens kwam er al gauw achter dat een dier niet alleen als voedsel diende maar dat de huid ook gebruikt kan worden om jezelf warm te houden. Voordat er vuur was waren de huiden maar erg kort houdbaar omdat de bacteriën de huiden lieten rotten. Na het ontdekken van het vuur veranderden er veel voor de oermens. Zo kwamen ze er achter dat het drogen van dierenhuid met vuur de dierenhuiden langer houdbaar hield.  Door de jaren heen is dit proces alleen maar verbeterd en nu gebruiken we dierenhuiden in vele producten zoals schoenen en tassen. Maar van welke dieren kan je eigenlijk leer maken? Waarschijnlijk ben je wel bekend met koeienleer,  krokodillenleer of slangenleer. Maar de mens maakt ook leer van schaap en geit. De huiden van de dieren worden al miljoenen jaren gebruikt om ons warm te houden. De mogelijkheden voor leer zijn eigenlijk eindeloos want elke huid of vacht kan leder van gemaakt worden. Je zal zelfs leer kunnen maken van mensen huid of vissen.  In deze blog gaan we een aantal populaire dierensoorten opsommen die gebruikt worden voor leer die in veel producten van vandaag zitten.

De meest gebruikte ledersoort is het koeienleer. Dit komt omdat de koe een enorme hoeveel huid heeft die gebruikt kan worden voor leer. Daarnaast zijn er veel koeien op aarde. Het leer van een koe kan goed gebruikt worden voor angelus verf. Het leer van een koe wordt gebruikt van schoenen tot aan bekleding van een auto.

Kalfsleder is ook erg populair. Kalfsleer is wel een stukprijziger omdat het erg gewild is. Kalfsleer is er mooi en duurzaam en geschikt voor schoenen. Om dit leer verven moet je goede leerverf hebben.

De laatste leer soort is het leer van het schaap. Het schaapsleer wordt gezien als een normale leersoort die gebruikt wordt van een schaap of een lammetje. Het leer is erg flexibel en licht maar slijt wel snel.

https://www.leerverfshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Het drukke leven.

Op wildsafari door Botswana

De zomer heeft ook nadelen