Weekjesafari
Society / Holidays

Alarmsystemen voor je woning

Bij het kiezen van een alarmsysteem voor je woning komt er erg veel kijken. Je kunt bijvoorbeeld een keuze maken voor een draadloze, een bekabelde of een hybride alarminstallatie. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt, kun je ook nog kiezen voor de mogelijkheid om een basis of een uitgebreid alarmsysteem installeren. Maar wat krijg je eigenlijk bij een basis alarmsysteem? Een basis alarmsysteem bevat alle essentiële dingen, namelijk een bedienpaneel, een sirene en een paar bewegingsdetectoren. Bij een uitgebreid pakket krijg je alles wat er in het basispakket zit en meer. Je krijgt in de meeste gevallen dan ook een afstandsbediening waarmee je het alarmsysteem met één druk op de knop aan of uit kan zetten, je krijgt raammagneten en je krijgt een aansluiting op de alarmcentrale. Ook heb je de mogelijkheid om een rook- of koolmonoxidemelder aan te sluiten op je alarmsysteem.

Wanneer je je alarmsysteem aan laat sluiten bij een alarmcentrale, waarschuwt het alarmsysteem de alarmcentrale en jouzelf direct bij brand of inbraak. Je krijgt bij uitgebreidere systemen een melding via je telefoon. Ook slaat het systeem een alarm, zodat iedereen die zich in het huis bevinden gewaarschuwd worden.

Om te voorkomen dat er in je huis wordt ingebroken kun je natuurlijk ook een aantal dingen al zelf doen die niks kosten. De volgende tips zijn hierop van toepassing:

–          Belangrijk is dat je geen sleutels als de binnenkant van de deur laat zitten. Wanneer inbrekers een ruit inslaan, kunnen zij met deze sleutel alle deuren openen en hebben zij dus vrij spel. Het beste wat je kunt doen is kiezen voor sloten met een SKG-keurmerk. Deze zijn namelijk erg goed beveiligd.

–          Het neerzetten van vuilcontainers onder een raam wordt sterk afgeraden. Zo kunnen inbrekers namelijk makkelijker naar een raam klimmen op de 1e etage. Door dit te laten staan help je de inbrekers dus eigenlijk een handje met het inbreken van je woning.

–          Zorg ervoor dat alle ramen gesloten zijn wanneer je uit huis bent. Inbrekers hebben namelijk maar een paar minuten nodig om je huis te betreden en al je waardevolle spullen mee te kunnen nemen.

–          Je kunt geld besparen op je verzekering als je je woning certificeert met het Politie Keurmerk Veilig wonen. Je kunt hier tot wel 20% korting op je inboedelverzekering mee krijgen.

https://www.groenewegendelft.nl/