Weekjesafari
Society / Holidays

Verschillende bitjes voor je schroeven

Je gaat lekker klussen in het huis maar je loopt al vast om de juiste bitjes te vinden voor de schroeven die je gaat gebruiken. Het is belangrijk om de juiste schroef te gebruiken zodat je sneller en beter resultaat krijgt. In deze blog gaan wij je vertellen welke bitjes bij welke schroef past. We geven je alvast een tip van te voren: Het aanschaffen van een complete set bespaart je veel tijd en moeite. Een complete set heeft de juiste bitjes voor de juiste schroeven. Dit bespaart je dus al een hoop tijd.

Sleufkop

Dit is de meest simpele variant en wordt het minst gebruikt. Dit komt omdat deze schroef niet zo veel grip biedt als de rest van schroeven. Het lastig om een goede grip te krijgen bij deze schroeven. Om de schroef een goede grip te geven moet er goed gekeken worden naar de dikte van de bit.

Torx

Torx schroeven worden gebruikt bij hele zware klussen. De torx schroef is een schroef met een ster vorm wat zorgt voor een zeer hoge grip. Het is heel erg belangrijk om de juiste grip te vinden bij torx schroef anders wordt het bitje en de schroef snel beschadigd. Let er daarnaast ook op dat je de schroef niet te diep boort.

Gipsplaat

Bij de gipsplaatschroeven zegt de naam al genoeg. De gipsplaatschroef wordt gebruikt bij gipswanden om zo de juiste ondersteuning te bieden. Ook hierbij is het belangrijk dat je de juiste bitjes gebruikt, zodat er zo goed mogelijke grip tot stand komt.

Inbus

Een inbus schroef heeft zes hoeken en wordt ook wel eens een hex schroef genoemd. Deze schroef is alleen te bevestigen met een inbus sleutel. Deze schroef zie je veel terug in de meubelindustrie. Deze schroef heb je vaker terug gezien bij je IKEA bouwpakket. Ook hier is het weer nodig de juiste bit te hebben anders ga je geen goeie grip krijgen.

https://www.bnvtools.nl/