Weekjesafari
Image default
Society / Holidays

Welke kwasten en rollers zijn het beste voor beitsen

Het beitsen van hout is wat anders dan het verven van hout. Het proces lijkt erg op elkaar maar toch is het beter als je goed op let welke middelen en materialen je gebruikt voordat je aan de slag gaat. Het verschil tussen verf en beits is dat bij verf je de houtnerf bedekt en eigenlijk de kleur verdwijnt en bij het beitsen blijft de houtnerf daar en wordt het hout ook nog eens goed onderhouden. Voordat je begint met het beitsen van je tuinhuis of tuinhek is het slim om de juiste benodigdheden te kopen. In deze blog hebben wij een overzicht gemaakt met de beste benodigdheden zodat jij goed aan de slag kan.

Voor het beitsen van hout zijn er verschillende soorten kwasten en rollers beschikbaar. Welke roller en welke kwast waarbij past behandelen we verder. Eerst geven we een klein overzicht welke rollers en kwasten er beschikbaar zijn: blokkwasten, patentkwasten en platte kwasten.

Blokkwast

Bij een blokkwast is een vrij grote dikke kwast die gemakkelijk grote oppervlakten kan beitsen. Het voordeel van deze kwast  is dat je gemakkelijk zeer grote rechte oppervlakken kan beitsen. De kwast is een handig middel als je snel iets wil af hebben. Je zal misschien iets minder nauwkeurig te werk kunnen gaan, maar je kan nog steeds mooi resultaat boeken. Voor hoekjes is het wel lastig om deze goed te verven. Daar heb je weer een ander kwast voor nodig

Patentkwast

Een patentkwast lost het probleem op van een blokkwast. Een patentkwast is heel erg handig om hoekjes en kleine stukjes hout te beitsen. Voor houtbeits kan je deze kwast uitermate goed gebruiken.

Platte kwast

Een platte kwast is de meest populaire kwast bij het beitsen. De kwast zit in het midden als je ze vergelijkt met de vorige twee. Je kan gemakkelijke grote oppervlakken verven maar ook kleine.

https://www.moosefarg.nl/