Weekjesafari
Society / Holidays

50 jaar getrouwd

Wanneer je 50 jaar getrouwd bent,dan is dat een moment om bij stil te staan en om nooit te vergeten. Vorige maand was ik te gast op het feest van de ouders van mijn beste vriend. Zijn ouders waren al weer 50 jaar getrouwd. Het is een mooi stel, de ouders van mijn beste vriend. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun opleiding. Ze werden beide opgeleid voor een baan in de verpleging. De moeder heeft tot haar pensioen gewerkt als verpleegster op de intensive care van een groot stedelijk ziekenhuis. De vader vond het na een poosje welletjes en koos voor omscholing en een baan in het bankwezen. Hier heeft hij dan ook een prachtige carrière bij een van de grootste Nederlandse banken gehad. Ze hebben samen een mooi leven opgebouwd. Ze zijn klein begonnen in een een flat op 4 hoog waar ze in de eerste maanden op sinaasappelkisten zaten. Ondertussen wonen ze alweer jaren in een riant vrijstaand huis. Toen er eenmaal kinderen kwamen heeft de moeder zichzelf opgeofferd om voor de kinderen te zorgen zodat de vader carrière kon maken. Ze hebben het altijd gered met elkaar, want ze stonden altijd voor elkaar klaar. Echter heeft het huwelijk ook mindere tijden gekend, zo hoorde ik van mijn vriend. Hiervan was vooral sprake toen ineens alle kinderen het huis uit waren. Ondanks alles zijn ze gelukkig bij elkaar gebleven. Zodoende zijn ze nu al weer 50 jaar getrouwd. Dat mensen 50 jaar getrouwd zijn, hoor je niet meer zo vaak. De meesten houden het simpelweg niet vol. Jilster – 50 jaar getrouwd.

50 jaar getrouwd cadeau

Een cadeau kiezen voor een stel dat 50 jaar getrouwd is, is geen gemakkelijke opgave. Ikzelf heb ze getrakteerd op een weekendje weg in een mooi Hotel in Drenthe. Ze houden namelijk van fietsen in de natuur. Ik was vooral verrast door het cadeau van een bevriend stel. Zij hadden een prachtig boek samengesteld met als titel: 50 jaar getrouwd. Het boek staat vol met prachtige foto’s, verhalen en anekdotes. De vormgeving is prachtig en het boek is voorzien van een harde kaft, wat het geheel een zeer professionele uitstraling geeft. Voor een stel dat 50 jaar getrouwd is, is het een fantastisch cadeau.

Zelf doen

Mijn ouders zijn binnenkort ook 50 jaar getrouwd. Ik weet nu al wat ik ga geven. Een boek maken, kan je gewoon zelf doen. Een boek maken voor een stel dat 50 jaar getrouwd is, doe je bij Jilster. Een boek maken voor een stel dat 50 jaar getrouwd is, is een origineel gepast en tastbaar cadeau.