Weekjesafari
Society / Holidays

De leukste hikes in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een populaire bestemming voor een wandelvakantie.

Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de 4 leukste hike-bestemmingen, speciaal voor de wandelliefhebbers. Ik wens je alvast veel leesplezier!

 

De Tafelberg

Bijna iedereen denkt bij de tafelberg, meteen aan een enorme, platte berg vlakbij de kaapstad. Met de gondel kom je in 5 minuten bovenop de berg en heb je een uitzicht naar links, rechts, voor en achter. Vanaf het kabelbaanstation kan je verschillende looproutes nemen, die allemaal van verschillende lengtes zijn. Van heel kort tot lekker lang. Een hele leuke is de Maclear’s Beacon’s. Dat is een rit van rond de 2500 meter kort, die niet te zwaar is om te lopen. Als je wat meer tijd hebt om te spenderen in de Kaapstad kan je ook de Silvermine route nemen. De Silvermine route staat ook wel bekend als de ‘Panorama Route’ deze naam heeft die verdiend door het mooie, brede uitzicht. De hele route duurt ongeveer 3½ tot 4 uur lang, ideaal dus voor als je wat langer in Kaapstad verblijft. 

 

Outeniqua Hiking Trail

Deze rit is een lange en alleen voor gevorderde, fitte personen. De route is in totaal 108 kilometer lang. De rit start bij een knus hutje onder een grote boom, meteen daarna begint de rit met 16 kilometer omhoog. De hele rit duurt maar liefst 7 dagen lang, echter is er ook de mogelijkheid om een stukje te lopen, waar je 2-3 dagen mee bezig bent. Je bent dus letterlijk de hele week bezig met deze activiteit. De Uiteniqua Hiking Trail is een van de vele routes van de Garden Route. De Garden Route is een gebied aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Tegelijk is het een van de populairste toeristische gebied van Zuid-Afrika.

 

Otter Trail

Waarschijnlijk zagen jullie hem al aankomen; de Otter Trail. Dit is misschien wel de populairste hiking bestemming van heel Zuid-Afrika. Deze route, van 52 kilometer lang, loopt door het Tsisikamma National Park, die weer ligt in de Garden Route (in het Nederlands: Tuinroute). De route gaat door meest inheemse Afrikaanse bossen. Ook voor deze rit heb je echter wel even de tijd nodig, het hele stuk neemt namelijk 5 hele dagen in beslag. Ook nog een belangrijk puntje om te weten voor deze hike; het is belachelijk druk. Als je deze route wil hiken, moet je 1 jaar van te voren boeken. 

 

Dit blog is medemogelijk gemaakt door: Goedkope-Zuid-Afrika-Reizen.

https://www.goedkope-zuid-afrika-reizen.nl/