Weekjesafari
Image default
Society / Holidays

Geen schade meer tijdens het varen

De zomer staat al weer bijna voor de deur: de sneeuw, voor zover we die gehad hebben, heeft plaats gemaakt voor een stormachtige lente en de temperaturen stijgen langzaamaan richting de tien graden. De hoogste tijd om te beginnen met de voorbereidingen voor de aankomende zomer en de boot eens onder het zeil vandaan te halen!

Als de boot de winter overleefd heeft is het belangrijk om goed te controleren op eventuele vorst- en waterschade en te kijken of er roestplekken zijn die een gevaar zouden kunnen vormen. Door het lange stilliggen kan het immers zo zijn dat het water dat al in de boot lag, of tijdens de winterperiode in de boot gevallen is, zich is gaan invreten in het staal of is gaan uitzetten tijdens bevriezing. Daarom is het belangrijk om de boot voor het te water laten goed te controleren op eventuele mankementen.

Het bovenstaande wordt door veel booteigenaren elk jaar keurig gedaan: iedereen weet dat een boot de nodige aandacht nodig heeft om schade te voorkomen. Hoe komt het dan dat er ieder jaar alsnog zoveel schade is aan boten? De oorzaken verschillen natuurlijk enorm, maar veel schade wordt veroorzaakt tijdens het varen zelf. Vooral in de haven of in stedelijke gebieden is het vaarwater niet breed en kan het varen een uitdaging zijn. Achteruitvaren vereist daarnaast extra veel aandacht en gaat lang niet altijd goed, waardoor er met enige regelmaat een andere boot of een stijger geraakt wordt.

Terwijl veel eigenaren die ene deuk voor lief nemen, is er gemakkelijk wat aan te doen. Een achteruitrijcamera draadloos aansluiten op het schip is een goed voorbeeld: op vanzwitserland.nl zijn genoeg systemen te vinden waardoor je gemakkelijk de achteruit kan kijken tijdens het achteruit varen, doordat je via een scherm perfect kan zien wat er achter gebeurd. Zo verklein je de kans op schade dit jaar aanzienlijk, niet alleen voor, maar ook tijdens het varen!

Neem voor meer informatie contact op met een van de medewerkers van Van Zwitserland.

http://www.vanzwitserland.nl/

Gerelateerde artikelen

De leukste hikes in Zuid-Afrika

Corona verveling

Gezond voedsel