Weekjesafari
Society / Holidays

Ibiza: De mooiste plekken om te bezoeken

Ibiza: De mooiste plekken om te bezoeken

Als je naar Ibiza gaat, is er nog veel meer te zien dan alleen de hoofdstad Ibiza-stad. In Ibiza-stad is het natuurlijk het grootst opgezet. De gemeente Ibiza-stad telt ongeveer 11,14 km2. Er wonen bijna 50.000 mensen in Ibiza-stad. De stad ligt aan het water en heeft daarom ook een haven. Naast de haven zijn er andere bezienswaardigheden in de stad, omdat het de oudste stad van het eiland is. Zo zijn er mooie oude gebouwen, kerken, poorten en straatjes te vinden. Maar naast Ibiza-stad zijn er nog andere plekken en steden waar je heen kan  gaan.

 

Sant Antoni de Portmany, Sant Joan de Labritja en Sant Josep de sa Talaia

In het noorden van het eiland is de gemeente Sant Antoni de Portmany. Hier wonen ongeveer 20.000 mensen. Het ligt deels aan de zee, dus ook hier is een mooi uitzicht over de zee te vinden. Sant Joan de Labritja ligt ook in het noorden van het eiland en ligt het meest oostelijk. Het is 122 km2 groot en telt zo’n 5500 inwoners. Het is dus één van de dunst bevolkte gebieden van het eiland. Sant Josep de sa Talaia is een gemeente wat het meest zuidelijk gelegen is van het eiland. Het is vrij groot met een oppervlakte van 159 km2. Er wonen ongeveer 25000 mensen in dit gebied.

 

De plaatsen bezoeken

Als je op Ibiza bent, is het dus de moeite waard om eens de bus te nemen of met de auto te rijden richting één van deze gemeentes. Daar zijn steden te vinden die net zo mooi en oud zijn als Ibiza-stad, maar waar het waarschijnlijk iets rustiger is dan in Ibiza-stad. Je kunt daar kijken naar alle mooie oude gebouwen en markten bezoeken. Ook kun je daar gezellig uit eten gaan of lunchen.

http://ibizamagazine.nl/ontdek-ibiza