Weekjesafari
Image default
Society / Holidays

Net zo makkelijk als vroeger

Salarisadministratie was ooit zo simpel: Men hoefde er alleen voor te zorgen dat er geld was om de werknemer te betalen en verder hoefde men eigenlijk niets te doen. Er waren geen CAO’s om rekening mee te houden, er waren geen oneindige documenten die ingevuld moesten worden en als er ergens een fout gemaakt werd, was dit makkelijk te verhelpen door simpelweg het getal aan te passen: er waren immers geen salarisschalen, urenregistraties en ingewikkelde Excel-sheets waardoor alles aan elkaar gelinkt was en waarbij het uren kon duren voordat een eventuele fout gevonden was.

Hoe anders is dat tegenwoordig: Er moeten contracten worden opgesteld waarin de salarissen zijn vastgesteld en die juridisch waterdicht moeten zijn en waarbij het CAO een grote rol speelt, en dan is men nog niet eens begonnen met werken, laat staan het uitbetalen van salaris. Je zou denken dat de het een stuk makkelijker zou worden zodra de werknemer in dienst is, maar ook dit is tegenwoordig niet altijd het geval. Wisselende werktijden, ziekte, verjaardagen en veranderingen in functie of in het CAO zorgen ervoor dat het de salarisadministratie altijd een heikel punt blijft voor veel salarisadministrateuren.

Maar gelukkig is er een lichtpuntje aan de horizon. Waar je vroeger alles nog met de hand moest doen en ietsje later in een offline softwareprogramma’s, is het al een tijdje mogelijk om de salarisadministratie online te doen. Online salarisadministratie was al mogelijk door gezamenlijk te werken in een cloud, maar tegenwoordig gaat het nog een stapje verder. Zo bestaan er tegenwoordig compleet online functionerende softwareprogramma’s voor online salarisadministratie, bijvoorbeeld bij cbbs.nl. Hiermee is het mogelijk om de salarisadministratie toch weer iets makkelijker te maken, net zoals vroeger. Doordat deze programma’s naast de basisfunctionaliteiten ook nog te integreren zijn met andere softwarepakketten is het uitbetalen van salarissen bijna net zo makkelijk als het vroeger was.

http://cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

De Onderwijspraktijk van de Wijk

Den Haag Activity Company

Een finca te huur Spanje vind je eenvoudig