Weekjesafari
Society / Holidays

Nieuwe toeristenbelasting Balearen

Spanje is een grote trekpleister en trekt jaarlijks vele duizenden toeristen per stad en streek. Ook veel Nederlanders brengen graag een bezoek aan Spanje, of het nu een kustvakantie met veel zonnen is, een culturele trip naar de steden of een mooie natuurvakantie naar het Spaanse platteland. Spanje heeft het economisch zwaar en de toeristische sector in Spanje is het enige dat naar alle waarschijnlijkheid zonder problemen voor inkomsten zal zorgen.

Hierdoor bekijkt de Spaanse overheid momenteel de mogelijkheid om hier zelf een extra slaatje uit te slaan om zo extra inkomsten te generen. Momenteel wordt er overleg gevoerd over de toeristenbelasting voor de Balearen. Dit is een regio in Spanje dat veel toeristen trekt, want in deze regio vind je onder meer Ibiza, Mallorca, Formentera en Menorca. Naast de toeristenbelasting zou er ook overlegd worden over een mogelijke ecotaks om het milieu te ontlasten en eventuele schade aan het milieu te kunnen repareren met het binnengehaalde geld.

De toeristenbelasting wordt, indien alle betrokkenen er positief over zijn, in de zomer van 2016 ingevoerd en is niet bepaald hoog: elke toerist van zestien jaar of ouder die overnacht in deze regio zou de belasting moeten gaan betalen. De hoogte ervan ligt waarschijnlijk tussen de 25 cent en de twee euro per dag.

Het is dus geen hoog bedrag, maar als je met vier mensen tien dagen op vakantie gaat kost het toch al tussen de tien en de tachtig euro. De regio is het zeker meer dan waard, want het is niet voor niets een populaire toeristische vakantieplek, maar als je echt geen zin hebt in de belasting is het je ten zeerste aangeraden om zo snel mogelijk een lastminute Spanje te boeken. Want als je voor de zomer gaat heb je er nog geen last van. Snel een last minute Spanje boeken dus!

http://lastminutespanje.nl/