Weekjesafari
Image default
Society / Holidays

Prachtig herenhuis

Een huis met hoge raampartijen en een klassieke schouw met daarin prachtige vintage spullen. Een echte karakteristieke woonkamer. We beschrijven hier een prachtig herenhuis in het Noorden van Rotterdam, om precies te zijn in het Oude Noorden, dit is een buurt in Rotterdam net boven het centraal station van de stad. En geloof het of niet, het wordt bewoond door drie vrouwelijke studenten. Een van de ouders van de studenten heeft het pand gekocht en verhuurd het nu aan de drie vrouwelijke studentes. Dat is financieel een hele slimme aanpak. Helaas wordt het kopen van een woning in Rotterdam nu wel heel erg lastig.

 

Toen de drie dames het oude pand introkken, moest er een hoop aan gebeuren. Zo moest de keuken grotendeels opgeknapt worden. De muren in het hele huis hadden een likje verf nodig. Daarnaast was de badkamer ook zeker toe aan een schoonmaak beurt. Dit hield in voegen schoonmaken, badkamertegels schoonmaken en de vloeren zeer grondig en heel goed dweilen. De vorige bewoners hadden namelijk niet zo hun best gedaan bij het onderhoud van het huis. Zonde, want het is een prachtige woning. Maar door die grote schoonmaak werd het huis weer bewoonbaar. En de drie vrouwelijke studenten kwamen ook bijzonderheden van het huis tegel. Zo lagen in de keuken nog hele oude tegels die nog zeker jaren mee konden. Deze tegels zijn daarom ook schoongemaakt door de dames en hebben nu een prominente plek gekregen in de keuken.

 

Zo zie je maar dat zo’n prachtig herenhuis van binnen heel anders kan zijn dan je van de buitenkant misschien zou hebben verwacht. En dat geldt voor het onderhoud van het oude pand, maar dat geldt ook voor de inrichting en natuurlijk voor wat voor mensen er in het huis wonen. Want zoals ze zeggen, je kan een boek niet beoordelen op de kaft.

https://voegxpert.nl

Gerelateerde artikelen

Maak een fietstocht door de Twentse omgeving

De leukste hikes in Zuid-Afrika

Alternatieven voor de kerstboom