Weekjesafari
Society / Holidays

Schotel tv helemaal niet ouderwets

Wie denkt dat televisiekijken via een satellietontvanger of een schotelantenne ouderwets is, heeft het niet helemaal goed. Steeds meer mensen stappen namelijk over naar televisie via de schotelantenne. Dit komt doordat de schotelantenne vele voordelen biedt in vergelijking met digitale televisie van de provider. Dit komt door meerdere voordelen voor de schotelantenne.

Zo is de schotelantenne goedkoper dan een abonnement bij een provider. Voor veel minder geld kan je via de schotelantenne hetzelfde ontvangen dan andere mensen afnemen van een provider. Toch kan je nog vele aantallen aan zenders meer ontvangen uit bijvoorbeeld het buitenland. Zo is ben je bijna helemaal gedekt in de Europese Unie wat betreft Nederlandse televisiezenders. Daarnaast is televisie en internet via de satelliet beschikbaar in een veel hogere kwaliteit. Zo is het beeld vele malen scherper en het geluid vele malen helder. Dit is te verklaren door het feit dat er geen tussen personen tussen de satelliet en ontvanger zitten. Het wordt namelijk direct naar je eigen satelliet gezonden waardoor de kwaliteit niet naar beneden gaat. Wanneer erover wordt gegaan naar de satelliettelevisie, wordt er gezegd dat er 99,96% van de tijd kristalhelder beeld en geluid wordt uitgezonden. Dat betekend op jaarbasis maar 4 uur de tijd waarin het beeld of geluid niet optimaal is. Providers voor internet en televisie kunnen bij lang en na niet aan deze cijfers voldoen. Soms denkt men dat er verlies zal zijn aan eventuele lokale zenders bij het overstappen van kabeltelevisie naar satelliettelevisie. Echter, deze kans is nihil, in vele gevallen is er namelijk zelfs een uitgebreider aanbod aan lokale zenders.

Er zijn dus vele voordelen, en met deze nog meer wanneer er wordt gekozen voor satelliettelevisie. Er is niet heel veel nodig voor satelliettelevisie, zo moet men een satelliet ontvanger kopen, een schotelantenne kopen en verder eigenlijk niet zo heel veel, de twee genoemde zijn de hoofdbestanddelen, vaak kan er al een vast pakket gekocht worden waardoor alles in een keer compleet is.

https://www.deschotelshop.nl/