Weekjesafari
Society / Holidays

Wat te doen bij een lek zwembad

Als zwembadeigenaar is het je grootste nachtmerrie: een lek zwembad. Gelukkig komt het niet zo vaak voor, mede omdat de meeste zwembaden van hoge kwaliteit zijn. Je kunt je waarschijnlijk ook geen voorbeeld bedenken waarbij een publiek zwembad opeens leeg stond omdat al het water was weggelopen.

Toch kan het voorkomen dat je te maken krijgt met een lek in het zwembad. Dit klinkt als een éénduidig en makkelijk op te lossen probleem, maar vaak ligt het toch een stuk gecompliceerder. Ten eerste moet de oorzaak van het lek gevonden worden, alvorens er overgegaan kan worden tot een zwembadreparatie. Zo kan het voorkomen dat het water wegloopt en alles er op wijst dat er een lek is, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn: een slecht afgestelde waterververser, een openstaande afvoer, of een afgesloten toevoer kunnen bijvoorbeeld ook de oorzaak zijn.

In de meeste gevallen is er echter wel sprake van een lek. Maar ook dan kan het nog een karwei zijn om het lek te lokaliseren. Als al het water uit het zwembad is kan je gemakkelijk op zoek gaan naar een gat of scheur. Als er echter nog water in het zwembad staat kan dit een stuk lastiger zijn en zit er weinig anders op dan te gaan duiken. Daarnaast kan je er overigens ook voor kiezen om het lek door een professional als zwembadfolie.nl te laten traceren en dichten. Dit bespaart vaak enorm veel werk, ook omdat zij de kennis en gereedschappen hebben om dit kundig te doen. 

Als je er toch voor kiest om het zelf te doen is het aangeraden om als eerste in de buurt van een eventuele afvoer of stop te gaan zoeken. Uit ervaring blijkt dat je hier de grootste kans hebt om het lek te vinden.

http://www.zwembadfolie.nl/