Weekjesafari
Image default
Bedrijven

Een bezwaarschrift mondkapje indienen

Momenteel is het coronavirus nog steeds actief binnen Nederland. Onlangs zijn er diverse versoepelingen aangekondigd, waardoor er meer mogelijk is voor mensen. Echter blijven de basismaatregelen van toepassing. Bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u een bezwaarschrift mondkapje indienen.

Huidige maatregels

Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen op de volgende plekken:

–          Openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters.

–          Scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten.

Nadelen van een mondkapje

Echter zijn er veel nadelen verbonden aan het dragen van een mondkapje:

–          Een dun, simpel masker stopt verspreiding door adem niet. Zo een masker is niet volledig afgesloten aan de zijkant.

–          Schijnveiligheid, waardoor mensen andere maatregelen zoals afstand houden en handen wassen mogelijk minder serieus nemen.

–          Mensen met een mondkapje raken hun gezicht mogelijk meer aan, bijvoorbeeld om het kapje recht te trekken. Gebruik van een mondkapje is daarom eigenlijk alleen effectief in combinatie met handschoenen.

–          Studies naar gebruik van mondkapjes bij griep laten zien dat mensen in de omgeving van iemand anders met griep niet beter beschermd zijn tegen infectie dan zonder mondkapje.

Waarom een bezwaarschift mondkapje indienen?

Ondanks de verlaging van besmettingen en aantal mensen op de IC’s, blijven de meeste coronamaatregelen van toepassing binnen Nederland. Mensen die het hier niet mee eens zijn, kunnen een bezwaarschrift mondkapje indienen. Als u een bezwaarschrift mondkapje wilt indienen, dan zijn er genoeg bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn en u meenemen in dit proces.

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/bezwaarschrift/