Weekjesafari
Image default
Woning en Tuin

Ben jij al klaar voor circulaire warmte in je huis?

Verduurzamen is iets waar veel huiseigenaren over nadenken. Sommigen maken zich er zorgen over. Wat gaat het kosten om mijn huis met circulaire warmte te verwarmen? Hoe moet ik dat allemaal gaan regelen? Waar kan ik terecht voor subsidie? En vooral: Welk systeem past bij mijn woning en huidige warmtevoorziening? De overheid wil dat we vanaf 2026 onze cv-ketels vervangen voor een warmtepomp. Als jouw ketel aan vervanging toe is dan kun je kiezen voor een duurzaam systeem dat gebruik maakt van de warmte van je afvalwater.

Comfort kan prima samengaan met duurzaamheid

Veel mensen vragen zich af of zo’n systeem voor CO2 neutrale warmtevoorziening wel voldoende comfort biedt. Ze kennen verhalen van mensen die een warmtepomp hebben of aangesloten zijn op een warmtenet en die daar niet tevreden over zijn. Ze zitten voortdurend in de kou. Maar vergeet niet dat systemen voor circulaire warmte voortdurend in ontwikkeling zijn. Bedrijven spannen zich in om hun producten steeds verder te verbeteren. De warmtepompen die vandaag de dag verkocht worden voldoen aan de hoogste normen en bieden uitstekend comfort. Bovendien worden de prijzen ook steeds acceptabeler. Zeker als je bedenkt dat je als particulier een flinke subsidie kunt krijgen als je nu besluit om over te stappen en je oude cv-ketel te laten bijstaan door een moderne warmtepomp.

Zet nu de stap naar duurzame verwarming

Bij DeWarmte in Delft vind je de meest moderne systemen voor circulaire warmte. Ze zijn geschikt voor praktisch iedere woning. Als je een offerte aanvraagt wordt digitaal beoordeeld of jouw huis geschikt is voor deze unieke systemen die gebruik maken van de restwarmte van afvalwater. Als dat het geval is dan kan er direct een afspraak worden gemaakt om het systeem te plaatsen. Heb je vooraf nog vragen dan kun je daarvoor uiteraard contact opnemen met de klantenservice. Informatie over subsidie is te verkrijgen bij je gemeente.