Weekjesafari
Image default
Woning en Tuin

Vakantie vieren in je investering? Het kan!

Investeren is voor veel mensen een heel saaie bezigheid. Het is een hoop gedoe met cijfers en ingewikkelde termen, maar niet iedere investering hoeft zo saai te zijn! Een huisje in Spanje kopen is al een investering waar je niet alleen geld aan overhoudt, maar waar je ook nog eens plezier aan kan beleven door er zelf vakantie te vieren. Het koopproces is natuurlijk wel wat anders dan je in Nederland gewend bent. We raden je dan ook aan om het proces niet helemaal alleen te bewandelen; zeker niet als geen Spaans spreekt.

  1. Waarom een huisje in Spanje

Spanje is een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa, en dat is dan ook niet zonder reden: Het is er bijna altijd lekker warm en de stranden zijn veel mooier dan de stranden die je hier in Nederland tegenkomt. Dit betekent ook dat er heel veel vraag is naar vakantiehuisjes in Spanje. Als verhuurder van zo’n huisje kun je dus aardig wat rendement binnenhalen! Daarnaast kun je het huisje ook gebruiken voor je eigen vakanties en als je op een gegeven moment met pensioen bent, kun je ervoor kiezen zelf in het huisje te gaan wonen! Fijn met pensioen gaan is toch het doel van investeren?

  1. Hoe kom je aan een huisje in Spanje?

Als je besluit om een huisje in Spanje te kopen moet je natuurlijk eerst een huisje vinden. Dankzij het internet kan je dit gemakkelijk zelf vanuit Nederland doen; www.secondhome.nl is een fantastische plek om de zoektocht te beginnen. Als je eenmaal een huisje hebt gevonden raden we je aan om de hulp van een makelaar, die bekend is met de Spaanse markt, in te schakelen. Want ook als je zelf Spaans spreekt kan de Spaanse woningmarkt nog behoorlijk anders zijn dan de Nederlandse markt. Met de hulp van een professionele makelaar voorkom je hierbij zeker een miskoop!