Weekjesafari
Woning en Tuin

Waar u op moet letten bij het leggen van goedkope vloertegels

Het zelf (opnieuw) betegelen van de woonkamer- of keukenvloer met goedkope vloertegels kunt u prima zelf ondernemen. Tegeloutlet Kroon heeft volop goedkope vloertegels in zijn assortiment, in allerlei verschillende afmetingen. Nadat u goedkope vloertegels heeft gekocht bij een specialist, is het tijd om de tegelvloer te gaan leggen. Zorg ervoor dat u alle juiste overige materialen in huis heeft en eventueel iemand in de buurt is die u kan helpen bij het leggen van de tegelvloer. Voor een mooi eindresultaat is het belangrijk om het onderstaande stappenplan te volgen.

Het betegelen van de vloer met goedkope vloertegels

Zorg er eerst voor dat de vloer schoon en vlak is. Egaliseer eventueel de vloer met egaliseermortel. Meng daarna de tegellijm. Maak gebruik van de mortelgarde op de boormachine. Breng nu de tegellijm aan op de vloer met een lijmkam. Druk de tegels licht aan op de lijmlaag, wat u eventueel met een rubberen hamer kunt doen. Gebruik vervolgens voegkruisjes om de voegbreedte, aangeraden door de fabrikant van de tegels, aan te houden. Voeg hierna de tegels met voegmortel en verdeel dit gelijkmatig over de tegels. Verwijder ook de mortelresten en maak de tegels schoon. Voeg nu de overgang van de vloer met de plint met een siliconenkit.

Het patroon van de tegelvloer bepalen

Wanneer u voor een rechthoekig patroon gaat, kunt u een koord vanuit het midden van de muur naar de andere kant trekken; parallel aan de wanden. Hierlangs lijnt u de eerste tegelrij uit. Aan de buitenkant van de tegelvloer moet rekening gehouden worden met kleinere stukken van een vloertegel. Mocht u kiezen voor een patroon met diagonaal gelegde tegels dan is een andere aanpak nodig. Begin hierbij met het uitmeten van de breedte- en lengteas van de vloer. Vanuit het middelpunt van deze assen kunt u hoeken van 45° bepalen. Langs de lijnen van deze 45° hoek legt u de tegels.

https://tegeloutletkroon.nl/