Weekjesafari
Society / Holidays

Onderhoudsbeurt woning

Elk huis in de wereld is omringd met de vervuiling van buitenaf. Een woning heeft daarom af en toe een onderhoudsbeurt nodig om er weer toonbaar uit te zien. Een rietdekker zorgt ervoor dat het rieten dak regelmatig wordt onderhouden. Dit onderhoud is heel breed. Er wordt gecontroleerd of er sprake is van een kleine schade of dat het dak volledig moet worden gerenoveerd. Als u de rieten dak niet regelmatig laat nakijken loopt u kans dat de schade groter zal worden waardoor de kosten kunnen oplopen. Op www.rietwerk.nl kun je meer informatie vinden over het onderhouden van een rieten dak.  

Het bekendste dakbedekking dat wordt gebruikt in Nederland zijn dakpannen. Ook deze moeten schoongemaakt worden. Wanneer deze goed worden onderhouden kan de levensduur heel lang zijn. Vaak zijn dakpannen vervuild met algen, vogelpoep en mos. Deze viezigheid wordt met een hogedrukspuit gereinigd. Daarnaast worden de dakpannen gecontroleerd op schade, veroudering en lekkage. Lekkage is een probleem dat vaak voorkomt en totaal niet fijn is. Vaak horen lekkages ook tot je eigen verantwoordelijkheid en kunnen de kosten hoog oplopen. Om de lekkages te stoppen kun je het beste contact opnemen met een erkende loodgieter. Als alleen het watermeter lekt, kun je dit eenvoudig zelf oplossen. 

Onderhoud aan het huis is dus niet te missen en kan voor veel kosten zorgen. Wanneer je in een portiek woont en er sprake is van een huisbaas gaan de kosten naar hem. De huisbaas hoort regelmatig de woning te controleren op onderhoud en hier ook werk van te maken zodat de problemen worden opgelost. Wanneer dit niet wordt gedaan is de verhuurder hier verantwoordelijk voor. Vaak zijn de problemen mondeling en schriftelijk gemeld, maar wordt er vrij weinig hersteld aan de woning. Het is dus belangrijk om huizen goed te onderhouden en dit ook jaarlijks bij te houden. 

http://www.rietwerk.nl/