Weekjesafari
Image default
Society / Holidays

Ontbijt over de hele wereld

We weten vaak goed wat we lekker vinden bij ons ontbijt. Jouw favoriet zal waarschijnlijk voldoen aan een “gemiddeld” Nederlands ontbijt: brood met kaas of hagelslag of een bakje yoghurt met noten. Maar wat eten ze op andere plaatsen in de wereld?

Ontbijten in Engeland

Engelsen gaan vaak voor een uitgebreid ontbijt. Je zal het recept vast wel kennen. Het ontbijt bevat: spek, roerei, worst, toost en witte bonen in tomatensaus. Kan jouw buik dat aan op de vroege ochtend?

Ontbijten in Japan

Japanners ontbijten met iets wat wij avondeten zouden noemen. Het ontbijt bestaat uit witte rijst, groente en miso soep. De miso soep wordt ook wel de vijfde smaak genoemd in Japan. Miso is namelijk unami. Ondanks dat dit ontbijt heel gek klinkt, is het wel super gezond!

Ontbijten op z’n Hawaiiaans

Het eiland Hawaii staat natuurlijk bekend om zijn cocosnoten. Ondanks dat, eten veel hawaiianen veel fruit bij hun ontbijt in combinatie met brood en zoete etenswaren zoals pannenkoeken en muffins.

Ontbijten in Frankrijk

In Frankrijk wordt vaak licht ontbeten. Ondanks dat ,weten ze wel hoe ze dit lekker moeten doen. Heerlijke croissantjes, stokbrood en verschillende soorten Franse kazen worden dan op tafel gezet. Klinkt als vakantie! Ook benieuwd geworden naar een buitenlands ontbijt? Laat dan bijvoorbeeld een lekker en uitgebreid Frans ontbijt bezorgen.

Gerelateerde artikelen

Een goede tandarts werkstoel vinden voor mijn baas

De nieuwste haartrends van 2021

Film je safari als nooit tevoren